top of page

Reinigingen

Vooral kinderen hebben nogal eens last van energieën in huis. Het kan zelfs zo erg zijn dat het kind niet meer wil slapen of allerlei andere klachten ontwikkeld. Natuurlijk kunnen ook volwassenen en zelf dieren erg veel last ondervinden. Met een eenvoudig reinigingsritueel kan dat vrij snel verholpen worden.

Tijdens zo'n ritueel maak ik ook gebruik van Shambhala.

Ik kom naar de plaats waar de energie gevoeld word en kijk en voel of ik er mee in contact kan komen.

Om te zuiveren brand ik wierook en zet witte rozen neer. Als dank en hulp om het licht te vinden brand ik een waxinelichtje. Deze moet helemaal opbranden en mag niet uitgeblazen worden.

Ik zal de energie laten weten dat zijn taak er hier op zit en dat het tijd is om naar het licht te gaan.

Daarna, ter afsluiting, strooi ik nog wat zout op de plaats. Dit is om alle, eventuele, negatieve invloeden weg te nemen.

Voor het wegnemen van energieën is het beter niet zelf te gaan experimenteren.

Je kan dan het beste ervaren hulp inroepen.

Voorwerpen

Een reinigingsritueel kan ook voor allerlei voorwerpen gedaan worden.

Heel gevoelige mensen kunnen bijvoorbeeld last hebben van een stuk antiek of iets dergelijks wat ze in huis hebben. Je hoeft dan echt niet je inboedel te veranderen. Gewoon reinigen en je kan er weer van genieten. De reiniging die je dan doet is afhankelijk van het voorwerp. De meest gangbare manier is wierook (witte salie) om, in, of langs het voorwerp te branden.

Lichaam

In het lichaam kan je allerlei negatieve energieën opstapelen. Dat kan ook weer vervelende gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Als eerste krijg je symptomen dat je niet lekker in je vel zit. een vrij simpele manier om jezelf te reinigen is een zoutdouche.Tijdens een douche zeep je jezelf eerst in met gewone douche gel of iets dergelijks. Breng dan het zout (gewoon keukenzout is prima) aan op je huid. Laat dit een paar minuten intrekken. Dan goed afspoelen. Je zult merken dat je heel wat negativiteit kwijt ben. Bovendien houd je er een super zachte huid aan over.

Bescherming

Om het huis te beschermen kan je boven de voordeur een zakje met peperkorrels hangen. Zelf kan je er ook voor zorgen dat er geen negativiteit in huis blijft hangen. Verwacht je mensen waar je jezelf toch niet zo prettig bij voelt, kan je van te voren al wierook branden. Zodra ze de deur uit gaan strooi je weer wat zout achter ze aan. Natuurlijk geen hele kilo's, maar gewoon het bekende snufje. Wil je geen discussie, doe het dan een beetje onopvallend.

bottom of page