top of page

Reiki/Shambhala

Reiki

Reiki is als natuurlijke geneeswijze ontstaan rond 1900 in Japan.

Reiki betekent levensenergie. Het is een trilling net als een radiogolf. Het kan ter plaatse werken, maar ook over de hele wereld gaan als een korte golf. Het gaat dwars door kleding, lood, hout of staal. Maar kwetsbare weefsels en zenuwen worden niet aangetast. Het is een veilige en praktische behandelwijze. Iedereen kan er baat bij hebben, volwassenen en kinderen maar ook dieren en planten.

Een Reiki behandeling kan gedaan worden omdat er lichamelijke klachten zijn. Maar ook als een soort onderhoudsbeurt van het lichaam.

De behandelde komt tijdens de behandeling in een staat van ontspanning, waardoor het hele lichaam in balans komt en beter gaat functioneren.

Tijdens een behandeling leg ik mijn handen op verschillende plaatsen van het lichaam. Dit gebeurt volgens een bepaald patroon. Per positie hou ik dat een paar minuten aan. Alles bij elkaar duurt een volledige behandeling 1 uur.

Bij acute problemen (zoals: stoten, kneuzen of ergens aan branden) is een paar minuten op de aangedane plaats voldoende. Ik noem dat dan ook Reiki e.h.b.o.

Met Reiki breng je het lichaam weer in balans. Binnen vier dagen tot drie weken na een behandeling ervaren we veranderingen in het lichaam.

Dat kan van alles zijn. Organen en klieren beginnen sterker en regelmatiger te werken, geblokkeerde zenuwen ontspannen zich. Opgehoopte gifstoffen verdwijnen, het zweet kan plakkerig worden en urine en ontlasting kan donkerder of sterker van geur worden. Dit verdwijnt overigens vanzelf weer.

Iedereen heeft het in principe in zich. Alleen zijn in de loop der jaren van de mensheid onze "kanalen" verstopt geraakt waardoor de Reiki niet vanzelf stroomt. Reiki wordt onderwezen via een mondelinge traditie en is dus niet iets wat via een boek of via internet kan worden geleerd.

Het wordt geleerd door een Reiki cursus te volgen waar de Reiki Master persoonlijk bij aanwezig is en je inwijdingen van hem of haar ontvangt.

Daarmee worden de kanalen weer geopend, waardoor de Reiki weer gaat stromen.

Er zijn verschillende graden in Reiki. De eerste is Reiki 1, daarmee kan je jezelf en andere behandelen. Met Reiki 2 kan je dat ook op afstand (de behandelde hoef dan niet fysiek bij je in de buurt te zijn.). En met Reiki 3 ben je Reiki master en kan en mag je ook mensen inwijden.

Shambhala  (Multi Dimensional Healing)

(Sint Germain)

Shambhala is net zoiets als Reiki. Het zijn allebei vormen van universele energie. Het is alleen krachtiger en sneller. Na een Shambhala behandeling kunnen dezelfde reacties verwacht worden als met een Reiki behandeling.

Bij een volledige Shambhala behandeling heb je geen specifieke handposities, zoals je bij Reiki wel hebt. De duur van de sessie is afhankelijk van het doel van de behandeling. Doordat we met shambhala sneller, en dus korter kunnen behandelen dan bij Reiki, zal een half uur meestal voldoende zijn.

Bij Shambhala heb je 4 niveaus waarvoor je ingewijd kunt worden door een Shambhala Master.

Na de 1e graad inwijding kan je jezelf en anderen behandelingen geven. Deze graad is meer op het lichamelijke gericht.

Bij de 2e graad inwijding kan je dat ook op afstand. Tevens leer je dan met een aantal symbolen te werken. Deze graad is meer op het mentale gericht. Bij de 3e graad inwijding worden er nog meer symbolen gebruikt en voel je de energie nog sterker. Je mag en kan zelf inwijdingen voor de 1e graad doen. Deze graad is op emotionele gebied gericht.

De 4e en laatste graad is het Master niveau. De laatste symbolen ontvang je hierbij. Je bent dan bevoegd om andere in alle lagen van de niveaus in te wijden. Deze graad is op het spirituele valk gericht.e werkbalk te kiezen.

Met Shambhala kan ik mensen en dieren maar ook planten e.d. helpen en ondersteunen bij hun genezingsproces. Ik kan huizen, werkplaatsen en voedsel zuiveren, maar ook de werking van Bach Bloesems en kristallen versterken.


Afstandsbehandeling

(violette vlam)

Net als bij Reiki kent de Shambhala ook afstandsbehandeling.

De te behandelen ontvanger (persoon of dier) hoeft niet fysiek bij mij aanwezig te zijn. Met een foto of de persoonsgegevens kan ik mij dan op de ontvanger concentreren en de Shambhala (energie) sturen. Bij mensen is het wel van belang dat bij een afstandsbehandeling de ontvanger weet wanneer de Shambhala word gestuurd. Er kunnen zich tijdens een behandeling nogal wat processen afspelen in de ontvanger. Je moet dan denken aan, het loskomen van emoties d.m.v. huilbuien, lichamelijke ongemakken en dergelijke. Je kan je misschien wel voorstellen dat als de ontvanger bijvoorbeeld in het verkeer zit of op een ladder staat, het niet zo’n goed idee is om een golf Shambhala te ontvangen. Bij dieren is dat gevaar er natuurlijk niet, maar het is voor het dier wel prettig als het met rust word gelaten zodat het zich kan gedragen zoals het zelf wil. Het is dan ook handig dat de eigenaar weet wanneer de behandeling word gegeven.

Bij dieren en kinderen die wel in mijn omgeving zijn maar erg onrustig kan ik toch een behandeling geven. Ik doe dat dan d.m.v. een afstandsbehandeling. Ik raak het dier of kind dan niet aan en deze kan gewoon zijn gang gaan.


Omdat Shambhala en Reiki niet zoveel van elkaar verschillen

kan je voor verdere info het kopje Reiki lezen

Het is belangrijk om er op te wijzen dat Reiki en/of Shambhala niet bedoeld is ter

vervanging van medische behandeling of het raadplegen van een arts.

bottom of page