top of page

Pendelen

Vragen kunnen ook uit gependeld worden. Het gebeurt wel eens dat, tijdens het kaartleggen, een bepaalde vraag onduidelijk blijft. Dan kan pendelen een optie zijn.

Een pendel is een gewichtje van brons, edelsteen of een ander materiaal aan een ketting.

De pendel werd in 1930 voor het eerst in Frankrijk gebruikt.

Een pendel helpt om je onderbewuste tot uitdrukking te laten komen. De informatie wordt door een pendel uitvergroot en zichtbaar gemaakt. Je haalt dus eigenlijk informatie uit jezelf. Er wordt verbinding gemaakt tussen het rationele en het intuïtieve van een mens.

Als ik de pendel raadpleeg concentreer ik mij op de persoon die iets wil weten. Onzuiverheden kunnen ontstaan door wilskracht en verkeerde houding. Met gedachten kan je de pendel beïnvloeden. We moeten natuurlijk geen antwoord af dwingen die we zelf graag zouden willen zien. Ik ga recht zitten met beiden voeten plat en recht. In de ene hand de pendel en de andere plat en recht naast mij. Het is namelijk zo dat als je schreef zit, de pendel de verkeerde kant op kan gaan.

Bij een nieuwe pendel moet je deze eerst “programmeren”. Als je een pendel hebt uitgekozen die bij je past ga je eerst vragen wat ja, wat nee, wat weet niet of onbekend is.

Als je deze afspraken hebt gemaakt met je pendel zal dat altijd zo blijven.  

Ik vraag altijd aan de pendel of ik wel mag pendelen. Het komt soms voor dat je antwoord op je vraag gewoon nog niet mag weten. 

Bij de Bach Bloesems maak ik gebruik van een pendelkaart. Met vragen maak ik gebruik van een pendelkleedje. Of soms alleen de pendel. Dat kan met vragen die beantwoord kunnen worden met een ja of nee. Open vragen stellen heeft geen zin.

Ik werk alleen met mijn eigen pendel. Je bouwt eigenlijk een speciale band op met je pendel. Door een pendel van hand tot hand te laten gaan vergaat opgebouwde energie.

Na elke sessie bedank ik de pendel.

Van tijd tot tijd moet de pendel gereinigd worden. Houd de pendel onder stromend koud water, opladen door een dag en nacht in de buitenlucht te leggen of gebruik maken van Shambhala.

bottom of page