top of page

Horocoop

Nieuwsgierig naar je horoscoop?

Een horoscoop uitdraai is zo gemaakt.

Daarin staat uitgebreid je karakter beschreven. En natuurlijk staat er ook je ascendant in. Wat een belangrijk onderdeel van je horoscoop is.

Het verschil tussen sterrenbeeld en ascendant.

Het sterrenbeeld (zonneteken) waar je onder bent geboren beschrijft hoe je van binnen bent, onze diepste waarden en aspiraties. Ergens diep van binnen zijn de fundamentele behoeften en dromen van het zonneteken altijd aanwezig. Bepaalde kennis over iemands zonneteken kan een veel dieper begrip voortbrengen over hoe die persoon op bepaalde zaken reageert.

Mensen gedragen zich op het eerste gezicht niet altijd zoals hun zonneteken, dat komt omdat de ascendant ook een grote rol speelt.  

De ascendant geeft weer hoe je overkomt bij anderen. Je uiterlijke gedrag. Met andere woorden, het laat jouw persoonlijke stijl en voorkomen zien.

De ascendant beschrijft de eerste indruk en hoe een ander jou ziet bij een eerste ontmoeting.

Het zonneteken schuilt als het ware achter het masker van de ascendant.

In de Astrologie is het daarom net zo belangrijk te weten wat iemands ascendant is als wat iemands zonneteken is. Dan pas heb je een compleet plaatje van iemand. 

Als je wil weten wat je zonneteken is kan je dat gemakkelijk in allerlei tijdschriften of boeken op zoeken. Op de onderstaande plaatjes van sterrenbeelden staat ook tussen welke datum je geboorte datum moet vallen om dat teken als zonneteken te hebben. Sommige mensen zitten op de grens van 2 tekens. De ene keer ben je dit en volgens een andere bron ben je dat. Om zeker te zijn wat je zonneteken is kan je hieronder op de link klikken. Met de andere link kan je zelf je ascendant laten berekenen.

Voor beiden heb je je geboortedatum, tijd en plaats/land nodig.

Klik op de astro afbeelding hieronder om je ascendant te laten berekenen.

Hieronder volgen alle 12 sterrenbeelden met hun "algemene" kenmerken en symbolen op een

rij aan de linker kant, en een omschrijving aan de rechterkant.

Ram

20/3 - 20/4

Stier

20/4 - 21/5

Tweelingen

21/5 - 21/6

Kreeft

21/6 - 23/7

Leeuw

23/7 - 23/8

Maagd

23/8 - 23/9

Weegschaal

23/9 - 23/10

Schorpioen

23/10 - 22/11

Boogschutter

22/11 - 22/12

Steenbok

22/12 - 20/1

Waterman

20/1 - 19/2

Vissen

19/2 - 20/3

bottom of page