top of page

Geboortedag

Op welke dag van de week ben ik eigenlijk geboren en welke karakter eigenschappen horen daar bij?

Als je daar nieuwsgierig naar ben, klik dan op de link voor een eeuwigdurende kalender.

Kijk in de lijst hieronder wat je geboortedag over je karakter zegt. Ben je bijvoorbeeld sterrenbeeld vissen en op zondag geboren, dan kijk je bij zondagvissen.

Ram

ZONDAGRAM

Een onvervalste, ongecompliceerde, actieve en vrolijke Ram

MAANDAGRAM

Een wat heftiger emotionelere Ram natuur, die wellicht ook van aanpakken in het huis of de huishouding weet.

DINSDAGRAM

Een sportieve, technisch vaardige, actieve en echt pionierende,daadkrachtige Ram

WOENSDAGRAM

Een communicatief assertieve Ram, die misschien wel oorlogsjournalist zou kunnen zijn.

DONDERDAGRAM

Een speelse, erg van zichzelf vol zijnde Ram, die echter ook met volle vaart de toekomst creëert.

VRIJDAGRAM

Een spontane persoonlijkheid die vriendelijk assertief is op het gebied van relaties, niet bang om contacten te leggen.

ZATERDAGRAM

Een wat serieuzere persoonlijkheid, die zelfs wat moeite kan hebben met alle spontane, assertieve kanten van Ram.

Stier

ZONDAGSTIER

De pure essentie van Stier komt hier het meest tot z'n recht: het gaat om mensen met een optimistische, rustgevende, kalme natuur, die de harmonie van het ritme van de aarde in haar natuurlijke hoedanigheid uitstralen.


MAANDAGSTIER

Deze Stieren kunnen makkelijk meer gefocust zijn op (lekker) eten dan andere Stieren. Ook zijn ze zorgzamer, zorgend voor zekerheid en de materiële aspecten van het leven.


DINSDAGSTIER

Deze stieren zijn veel actiever dan de gemiddelde Stier en kunnen bergen werk verzetten, als echte doorzetters.


WOENSDAGSTIER

Deze stieren kunnen in fysiek opzicht soms echt moeilijk op gang komen omdat ze meer met het mentale aspect van het leven bezig zijn. Maar hun geest kenmerkt zich wel door de spreekwoordelijke nuchterheid van de Stier, hun denken is vooral praktisch gericht.


DONDERDAGSTIER

Dit is de Stier die het spreekwoordelijke "genieten van het goede der Aarde" van het teken Stier symboliseert, de echte Bourgondiër dus. Filosofisch zijn het levensgenieters of natuurfilosofen.


VRIJDAGSTIER

Bij deze Stier staat gezelligheid voorop: ze zijn ook socialer dan de andere Stieren. Financiële zekerheid kan ook belangrijk zijn, maar daar zorgen ze meestal vanzelf wel voor.


ZATERDAGSTIER

Deze stieren zijn wat meer bezorgd om hun zekerheid dan de andere Stieren. Ze nemen wel meer verantwoordelijkheid ervoor, maar kunnen ook wat moeite hebben echt te genieten. De natuur zegt hen waarschijnlijk minder dan andere

Stieren. Een tuin levert maar werk en zorg op, denken ze wellicht. 

Tweelingen

ZONDAGTWEELINGEN

Met hart en ziel kunnen netwerken; ongecompliceerd contacten leggen en vooral erg veel mensen kennen.


MAANDAGTWEELINGEN

De meest emotionele van alle Tweelingen, met een veel sterker 'vermogen' tot afleiding en afwisseling dan andere Tweelingen. Dan eens hiermee bezig, dan eens daarmee en soms echt met van alles tegelijk.


DINSDAGTWEELINGEN

De meest mentaal alerte en discussie bereid zijnde Tweelingen. Scherp in denken, actief in handelen, maar wel vaak met van alles tegelijk bezig is als het maar niet saai is.


WOENSDAGTWEELINGEN

De meest nieuwsgierige Tweeling, altijd bezig met het vergaren van nieuwe kennis. Ook de meest communicatieve van alle Tweelingen: altijd met anderen in gesprek, hoe meer hoe liever (geweldig geschikt voor het vak van telefoniste). Een erg rusteloze geest ook.


DONDERDAGTWEELINGEN

De meest reislustige Tweeling die zijn of haar ideeën niet onder stoelen of banken steekt. Kennis verwerven (de eeuwige student) en er over filosoferen is mogelijk zijn lust en zijn leven.


VRIJDAGTWEELINGEN

Een heel sympathiek mens die niet alleen vanuit de ratio communiceert maar ook vanuit het hart. Esthetisch taalgebruik, artistiek schrijvend vermogen.


ZATERDAGTWEELINGEN

Deze Tweelingen zijn veel serieuzer dan andere, ze denken dieper na over dingen, zijn intelligent en erg logisch, maar hoeven niet eens zoveel te praten als andere Tweelingen Afspraken komen ze makkelijker na dan de gemiddelde Tweeling en hun mentale concentratievermogen is groot.

Kreeft

Zondagkreeft

De echt hartelijke mens, die betrokkenheid bij anderen laat zien en een hele steun kan zijn voor anderen. De "Pater familias" is een van de archetypen die hier goed bij past, op een positieve manier bedoeld.


Maandagkreeft

De meest humeurige van alle Kreeften, maar ook de meest huiselijke. "Eigen haard is goud waard". Ze kunnen ook geweldige koks zijn, maar zijn ook wisselvallig in hun buiten.


Dinsdagkreeft

Maak deze Kreeft niet boos; bovendien is hij of zij toch al gauw op z'n teentjes getrapt, en ze reageren vanuit hun eigen gekwetst zijn, kwetsend naar anderen. Waar ze even later weer net zo hard spijt van hebben in dat ze hun mond niet konden houden. Van alle Kreeften is deze ook de meest actieve: huizen (ver-) bouwen, klussen, lijken echt geschikt voor hen.


Woensdagkreeft

Deze kreeften kunnen meer dan andere herinneringen vasthouden, hele verzamelingen van informatie aanleggen en dol zijn op informatie als ze er maar een emotionele band mee kunnen leggen. Wil je iets weten van een ver familielid, al is het mara een nieuw adres, dan moet je bij hen zijn. Als ze schrijven, doen ze dat met heel hun gevoel, vaak ook heel warm. Lange boeken zullen het niet worden, tenzij het om een hele collectie dagboeken of fotoalbums met onderschrift bij alle foto's gaat.


Donderdagkreeft

De meest warmhartige en loyale Kreeften van alle. Ze kunnen dol zijn op andere culturen, enigszins antropologisch aangelegd. Maar ook historische bouwwerken en geschiedenis in het algemeen heeft hun grote belangstelling.


Vrijdagkreeft

Ook deze kreeften veroveren je hart. Het zijn gezelligheidsmensen die altijd klaar staan om je uit te nodigen mee te eten. Ze hebben ook een sterk gevoel voor binnenhuisarchitectuur.


Zaterdagkreeft

Deze kreeften kunnen wat zorgelijker en soms ook depressiever van aard zijn (vooral als ze zich alleen voelen en hun familie niet om hen heen hebben om voor te zorgen).

Leeuw

ZONDAGLEEUW

De "echte' Leeuw: zelfverzekerd, een leider, stralend (in principe). Degene die overal waar hij of zij komt op natuurlijke en niet-affectieve wijze de aandacht trekt.


MAANDAGLEEUW

De meer geaffecteerde Leeuw met soms wat kinderlijk gedrag als ze geen aandacht krijgen. Kan dus soms echt een beetje "ikkig" zijn.


DINSDAGLEEUW

De sportieve machoachtige Leeuw of assertieve Leeuwin, vol zelfvertrouwen die voorop gaat en anderen in hun kielzog meeneemt. Soms wat onnadenkend naïef gedrag.


WOENSDAGLEEUW

Degene die in verbaal opzicht direct de aandacht heeft. Vermoedelijk ook iemand die zichzelf graag hoort praten, in vergaderingen bijvoorbeeld.


DONDERDAGLEEUW

De Leeuw die de gulste, royaalste gebaren maakt, of hij/zij nou echt wat weg te geven heeft of niet. Enorm zelfverzekerd en met een joi de vivre door het leven zwierend, of heel pedagogisch verantwoord bezig met kinderopvoeding.


VRIJDAGLEEUW

Getooid met gouden sieraden baadt deze persoon zich graag in luxe of laat zich lekker verwennen. Hij of zij houdt van het theater, uitgaan en kan lachend door het leven gaan en zich heel beminnelijk maken.


ZATERDAGLEEUW

De leider met verantwoordelijkheid. Serieuzer dan andere Leeuwen en Leeuwinnen, en geknipt voor het voorzitterschap of presidentschap van wat dan ook maar. Kunnen zichzelf soms wat al te serieus nemen in pogingen zichzelf aan de wereld te willen bewijzen.

Maagd

ZONDAGMAAGD

"Dienstbaar zonder onderdanig te zijn" , past waarschijnlijk goed bij dit type. Alhoewel intelligent en rationeel gaat het hier niet om de kritische, perfectionistische of vitterige types. Ze hebben waarschijnlijk ook wel wat meer zelfvertrouwen dan de gemiddelde Maagd.


MAANDAGMAAGD

Dit is de echt huishoudelijk ingestelde Maagd, die zich dienstbaar aan anderen op kan stellen en het liefst heeft dat anderen hem of haar leiden. Perfectionisme kan heel sterk zijn bij deze Maagd-typen evenals het feit dat ze echt niet van verrassingen houden.


DINSDAGMAAGD

Dit is de Maagd die voor iedereen klaar staat en bovendien al helemaal niet kan stilzitten of ontspannen. Nuttige karweitjes zijn altijd wel te vinden per slot van rekening.


WOENSDAGMAAGD

Dit is de intelligentere Maagd die meer met het hoofd werkzaam is dan met de handen. Ze zijn uitstekend geschikt voor de beroepen die je vaak tegenkomt bij Maagdvermeldingen in "de boekjes" : boekhouding en secretarieel werk.


DONDERDAGMAAGD

Dit zijn de Maagden die waarschijnlijk het meest met genezing (de gezondheidszorg) te maken hebben. Ze zijn ook heel erg geïnteresseerd in de nieuwste filosofieën en technieken over de gezondheid.


VRIJDAGMAAGD

Dit zijn de Maagden die er waarschijnlijk prachtig uitzien en er ook genoegen in scheppen perfect gekleed te gaan. Ze zijn ook socialer ingesteld dan de andere Maagd-typen.


ZATERDAGMAAGD

Dit zijn extreem logisch-denkende Maagden, superrationeel, die absoluut niets van 'gezweef' moeten hebben. Als werknemer zijn ze ongelooflijk betrouwbaar en met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Humor zal aan hen niet

zo besteed zijn.

Weegschaal

ZONDAGWEEGSCHAAL

Dit zijn de echte diplomatieke Weegschalen die heel goed met andere mensen kunnen opschieten en heel makkelijk contact leggen. Ze zijn vriendelijk,elegant en hoffelijk, maar niet op een overdreven manier.


MAANDAGWEEGSCHAAL

Dit kunnen de Weegschalen zijn die op bijna wel overdreven wijze prijs stellen op goede manieren en hoffelijkheid. Ze stellen ook erg veel prijs op harmonie in de omgeving, met een luxere, goede smaak voor binnenhuisinrichting.


DINSDAGWEEGSCHAAL

Dit zijn de Weegschalen die makkelijker keuzes kunnen maken dan andere Weegschalen. Ze stappen ook direct af op andere mensen, zijn niet verlegen, en zijn heel prettig in de omgang.


WOENSDAGWEEGSCHAAL

Deze mensen stellen het meest prijs op een goed (maar beleefd gevoerd)gesprek, bijvoorbeeld aan tafel of rond de open haard met een goed glas wijn(dronken zullen ze niet worden). Ze kunnen ook literaire aanleg hebben, of uitstekende receptionistes of vertegenwoordigers zijn.


DONDERDAGWEEGSCHAAL

Dit zijn de meest fortuinlijke Weegschalen die tamelijk onbezorgd door het leven kunnen gaan. Ze zijn optimistisch van aard en kunnen met mensen van allerlei slag en van alle culturen omgaan.


VRIJDAGWEEGSCHAAL

Dit is de meest artistiek aangelegde Weegschaal, die altijd kiest voor passende kleuren en vormen. Ze kleden zich uitermate smaakvol en kunnen een grote belangstelling voor kunst hebben.


ZATERDAGWEEGSCHAAL

Dit zijn Weegschalen met meer diepgang dan de gemiddelde Weegschaal. Ze kunnen zelfs wat verlegen zijn, of eronder lijden als ze niet in relatie zijn.

Schorpioen

ZONDAGSCHORPIOEN

Dit is de onvervalste Schorpioen in de zin van krachtig in het leven staand. Ze stralen een vanzelfsprekend soort van macht uit, zonder extreem emotioneel daar mee om te gaan.


MAANDAGSCHORPIOEN

Dit type vertrouwt bijna niets en kan allerlei verdedigingsmechanismen ontwikkelingen gebaseerd op flink wat wantrouwen tegen het leven. Ze hebben extreem diepe emoties en gaan uit van het principe dat je of voor hen of tegen heb bent. Ze zijn ook enorm goede psychologen, bewust of onbewust.


DINSDAGSCHORPIOEN

Dit is een echte doorzetter met een bijna bovenmenselijk vermogen tot inspanning als ze tenminste eenmaal gemotiveerd zijn. Ambulancerijders, brandweerlieden, recherche mensen en yogi's kunnen hier ook makkelijk onder

vallen.


WOENSDAGSCHORPIOEN

Deze schorpioenen hebben het meest te maken met hoe op een juiste manier te communiceren, niet bijtend, of sarcastisch; ze moeten de enorme power in hun woorden waarschijnlijk leren begrijpen en deze leren met liefde te uiten. Dan zet hun communiceren werkelijk zoden aan de dijk.


DONDERDAGSCHORPIOEN

De mensen die waarschijnlijk terecht bewondering afdwingen bij anderen. Ze kunnen heel sterke genezende krachten hebben of mogelijk op dat gebied werkzaam zijn.


VRIJDAGSCHORPIOEN

De adonis of femme fatale van het stel. De meest verleidelijke en charismatische van alle Schorpioenen.


ZATERDAGSCHORPIOEN

Enorme doorzetters die bijna dwangmatig kunnen zijn in het bereiken van een doel. Hun vermogen tot concentratie is sterker dan bij wie ook.

Boogschutter

ZONDAGBOOGSCHUTTER

De goedwillende, joviale Boogschutter die niet zo overdrijft als andere Boogschuttertypen. Het zijn echte pedagogen met een uitstekend inzicht en een goede toekomstvisie.


MAANDAGBOOGSCHUTTER

Deze Boogschutterheeft leefruimte nodig en zal waarschijnlijk groot wonen of geïnteresseerd zijn in emigratie. Ook kunnen deze Boogschutters waarschijnlijk flierefluitend door het leven gaan alsof Vrouwe Fortuna altijd met hen is.


DINSDAGBOOGSCHUTTER

Dit is de sportieve, roekeloze Boogschutter die dol is op avontuur en op snelheid in het leven (of in het verkeer). Kan dus willen motorrijden Als iets hen tegenzit, beginnen ze even zo makkelijk weer met iets nieuws.


WOENSDAGBOOGSCHUTTER

Dit zijn waarschijnlijk de filosofen pur sang (of de betweters natuurlijk, die altijd het laatste woord willen hebben). Ze zijn vooral geïnteresseerd in geestelijke avonturen en iets minder in fysieke handelingen.


DONDERDAGBOOGSCHUTTER

Als het beroep priester of dominee voor de Boogschutter is uitgevonden zal dat zeker gelden voor de op donderdag geboren Boogschutter. Daarnaast kunnen het goede leraren of leraressen zijn, hun hele houding is "pedagogisch verantwoord". Reislust zal ook het meeste bij deze Boogschuttertypen voorkomen.


VRIJDAGBOOGSCHUTTER

Een heel sympathiek mens die altijd probeert het goede in iemand te zien en altijd optimistisch is ingesteld. Warme, enthousiaste mensen.


ZATERDAGBOOGSCHUTTER

De echte politici die visie aan praktische uitvoerbaarheid proberen te koppelen. Ook kunnen ze geïnteresseerd zijn in wetgeving en in bestuurlijke functies in het algemeen.

Steenbok

ZONDAGSTEENBOK

De"beschermheer of -vrouwe" voor zijn of haar omgeving. Een optimistisch gestemde Steenbok, die betrouwbaar is als een rots in de branding voor iedereen die met hem of haar in contact komt.


MAANDAGSTEENBOK

Ook deze Steenbokken zijn uitermate zorgend voor anderen, maar kunnen ook wel eens zorgelijk zijn in de zin dat depressief makende emoties van "alleen zijn" hen te pakken kunnen hebben. Ze zijn hoe dan ook sterk familiegericht.


DINSDAGSTEENBOK

Dit is de meest harde werker van allemaal; vooral in de zin van doorzettingsvermogen. Een enorm doelgerichte Steenbok die niet rust voor het doel bereikt is en niet van falen wil weten.


WOENSDAGSTEENBOK

Dit is de meest logisch denkende en rationele Steenbok, die meer met de geest dan met handelen bezig is. Hij of zij is enorm betrouwbaar in afspraken, zal altijd ergens op tijd zijn en geen onzin verkopen.


DONDERDAGSTEENBOK

De politiek georiënteerde Steenbok, als ambtenaar, of als regelgevend magistraat. Management en organisatievermogen komen bij deze Steenbok heel sterk tot uitdrukking.


VRIJDAGSTEENBOK

Deze Steenbok kan hartelijker zijn dan andere Steenbokken maar ook veel meer bezig zijn met relaties en zich makkelijk alleen voelen. Ze zien er hoe dan ook vaak prachtig uit met heel smaakvolle kledij, en altijd slank.


ZATERDAGSTEENBOK

De Steenbok pur sang, een rots in de branding, een verantwoordelijke, serieuze en betrouwbare persoon, die doelgericht en geconcentreerd bezig is structuren (of letterlijke bouwsels) te bouwen, met een geweldig

organiserend vermogen.

Waterman

ZONDAGWATERMAN

Geëmancipeerd geboren zoekt hij of zij zijn (of haar) weg zoals hij/zij dat zelf wil. Onafhankelijk, maar niet rebels.


MAANDAGWATERMAN

Deze Waterman is veel rebelser en kan absoluut niet tegen autoriteit. Opgelegde regels zorgen bij hem of haar voor heftiger emoties dan bij andere Watermannan. Deze Waterman heeft veel eigen leefruimte nodig en is trouwens

ook steeds bezig zijn of haar huis te veranderen.


DINSDAGWATERMAN

Dit is de tot actie bereid zijnde revolutionair, die behoorlijk wild kan zijn en onverwachte breuken kan creeeren als zijn of haar wil niet doorgevoerd kan worden. Soms doet hij (of zij) het er gewoon om, om te kijken hoe de reacties van anderen zijn. Er kan ook technische begaafdheid zijn.


WOENSDAGWATERMAN

Dit is de briljante Waterman die zijn tijd altijd ver vooruit is. Inventief en ongeduldig, snapt hij of zij al iets voordat een ander uitgesproken is. Mentale onrust dus. en weinig geduld in eerste aanleg.


DONDERDAGWATERMAN

Deze Waterman leeft het humanitaire aspect van dit teken ten volle uit. Hij of zij kan echter ook graag het laatste woord hebben omdat hij/zij nogal wereldverbeterend rond kan lopen op deze planeet.


VRIJDAGWATERMAN

Dit is de Waterman die ingesteld is op het verbinden van allerlei groepen met elkaar. Van alle Watermannen heeft deze het meeste vrijheid nodig in relaties.


ZATERDAGWATERMAN

Dit is de Waterman die zich bezighoudt met vernieuwing van structuren, politiek gezien of anderszins. Een serieus type dat vaak nadenkt over de situatie in de wereld in het groot.

Vissen

ZONDAGVISSEN

Een sterk intuïtief type dat vol compassie is zonder grenzeloos te zijn. Zijn of haar doel is om iets te doen voor de wereld op een idealistische manier, zonder overigens onpraktisch te hoeven zijn.


MAANDAGVISSEN

Dit type is heel erg aan stemmingen onderhevig; hij of zij neemt makkelijk de kleur aan van de omgeving of kan er oversensitief op reageren. Als verplegend, verzorgend iemand komt dit type waarschijnlijk het beste tot zijn of haar recht.


DINSDAGVISSEN

Deze persoon staat altijd klaar voor anderen: je hoeft hem of haar maar om hulp te vragen of ze doen het. Hun eigen wil kennen ze echter niet zo goed en uiten deze ook niet makkelijk. Als ze iets NIET willen zullen ze eerder "vluchten" dan het rechtstreeks te zeggen.


WOENSDAGVISSEN

De fantasievolle, creatievere persoon die werkelijkheid en fictie maar moeilijk van elkaar kan onderscheiden. Ze zijn enorm intuïtief in hun geest, denken in beelden, en de logica lijkt vaak ver te zoeken.


DONDERDAGVISSEN

Dit is een heel religieus type die zich makkelijk verbonden weet met het al en heel inspirerend kan zijn voor de omgeving.


VRIJDAGVISSEN

Een mens met een open hart, vol idealen, op zoek naar de eeuwige liefde. Op jonge leeftijd kunnen er desillusies zijn in relaties. Dit type kan ook heel artistiek of muzikaal zijn.


ZATERDAGVISSEN

In de hoogste vorm een mysticus die het spirituele pad loopt in het leven.

In elk geval is het een type dat meer eigen verantwoordelijkheid neemt dan de gemiddelde Vissen.

bottom of page