top of page

Edelstenen en sterrenbeelden

Ram-Carneool

Heeft invloed op alle elementen van de ademhalingswegen, stembanden en heesheid, geneest wonden, overspannenheid, versterkt de milt en de longen. Werkt tegen schildklierproblemen, eczeem, acne, winterhanden en voeten. Geeft extra energie voor een snellere genezing na een wond of operatie. Beschermt tegen beroertes, helpt kinderen bij het alleen zijn, helpt vrouwen bij de overgang en geeft troost bij verdriet.

Stier-Rozekwarts

Helpt bij heimwee, pijn, duizeligheid, bloedziekten, hart- en bloedsomloop stoornis, leverkwalen, nierkwalen, puberteit problemen, jaloezie, diarree en buikkrampen bij baby's. Vergroot de creativiteit, geeft fantasie, geestelijke groei en bevordert de liefde, zelfrespect, kunst en scheppend denken. Bedaart verder opvliegerige mensen en is een prima steen voor kinderen.

Tweeling-Tijgeroog

Goede steen voor het zenuwstelsel. Helpt tegen zenuwachtigheid door materiele problemen, bronchitis, astma, verkoudheid, hyperventilatie, versterkt de darmen, de vitaliteit en het zelfbewustzijn. Straalt zachte energie uit en is dus zeer geschikt voor kinderen. Stimuleert verder de kracht in jezelf, is spiritueel beschermend en helpt tegen negatieve invloeden.

Kreeft-Aventurijn

Helpt bij eczeem, wonden, neusbloeden, haaruitval, blozen, acne,

hartklachten, overspannenheid, geïrriteerdheid en bij moeite met lichamelijke aanraking.

De blauwe Aventurijn geeft tevens rust en zelfbeheersing. Het bevordert de groei bij kinderen. 

Leeuw-Bergkristal

Helpt tegen oogkwalen, depressies, hartklachten, diarree, maag en darm kwalen, schildklieraandoening, voorjaarsmoeheid, hoofdpijn, buikkrampen, menstruatieklachten, wagen- en luchtziekte, rugklachten, duizeligheid, bloedingen en blaasontsteking. Het bevordert de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes en geeft innerlijk evenwicht. Na een ziekte of operatie kan het helpen het lichaam weer op kracht te brengen en te zuiveren. Kan ook goed verlichting brengen bij aardstraal klachten. Het is algemeen vitaliserend. De steen kan worden gebruikt om andere edelstenen weer op te laden en versterkt hun werking. De energie steen.

Maagd-Agaat

Helpt bij maagklachten, epilepsie, oogkwalen, zwangerschapsproblemen, menstruatie problemen, krampen, faalangst, heimwee, haaruitval, vergiftiging, bedplassen.

Geeft levenslust, versterkt het zelfvertrouwen, geeft moed, vergroot de vitaliteit, sterkt het hart en is ideaal voor kinderen met ADHD.

Weegschaal-Rookkwarts

Kalmeert en stabiliseert. Versterkt de concentratie, hart en nieren. Vergroot de vruchtbaarheid en beïnvloedt het onderlichaam en voortplantingsorganen. Voert negatieve energie af, geeft kracht om wensen en dromen waar te maken, helpt te verbinden met de aarde, beschermt tegen ondoordacht handelen, versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel. Helpt verder bij het stoppen met roken.

Schorpioen-Hematiet

Helpt bij bloedarmoede, bloedingen, krampen in de benen, spataderen, blaas en nierklachten, hersenvliesontsteking, ischias, virusinfecties, winterhanden en voeten, eetstoornissen en vermoeidheid. Bevordert herstel na een ziekte en ontspant. Het geeft kracht en moed, laat je aarden, geeft je zelfvertrouwen en een rustige slaap met goede dromen. 

Boogschutter-Sodaliet

Werkt uitstekend tegen ontstekingen, hoge bloeddruk, waterzucht, dikke enkels, oorsuizen, duizeligheid, zenuwziekten, oververmoeidheid en onregelmatige hartslag. Helpt verder bij angst en schuldgevoelens, brengt evenwicht en maakt ijverig. De steen moet op het hart worden gedragen.

Steenbok-Onyx

Versterkt de botten, het gebit en het gehoor en is dus goed bij doofheid, oorsuizen en de ziekte van Menière. Ondersteunt de lichaamseigen afweerkrachten, en helpt bij problemen met de haren, de huid, de zenuwen, het hart en de alvleesklier, piekeren en onrust. Geeft innerlijke kracht, weerstand en succes in zaken en vriendschap. Het verhoogt de spirituele inspiratie.

Waterman-Valkenoog

Is goed voor de luchtwegen en helpt daardoor prima bij ademnood, maar ook bij oogziekten, irritatie aan de ogen en tegen pijn. Het verzacht ontstekingen, geeft eigenwaarde en doet helderder denken en waarnemen.

Vissen-Amethist

De steen tegen hoofdpijn en migraine, slapeloosheid, spanningsmaagpijn, maagklachten, oogklachten, bloedarmoede, infecties, pijnlijke menstruatie, keelontsteking, bloedziekten, brandwonden en waterzucht. Behoedt voor onmatigheid, geeft kalmte, ontspant, geeft innerlijke rust en evenwicht. Ontspant de nek- en schouderspieren. Het helpt tevens bij geestelijke en lichamelijke reinigingen. Ook tegen verdriet en heimwee is het een ideale steen. Wie moeilijk los kan laten en haatgevoelens heeft zou de steen zeker moeten dragen. Bij een teveel aan spanning kan de steen na een tijd spontaan breken. 

Er zijn natuurlijk nog tal van andere stenen met heilzame werking. Maar omdat ik mij niet op dat gebied gespecialiseerd heb is dat voor mij een niet zo bekend terrein. Als ik zelf vragen heb op dat gebied heb ik voldoende boeken waar ik de antwoorden in kan vinden. Vandaar dat ik het alleen bij de stenen laat die een link hebben naar de sterrenbeelden. De informatie die erbij staat heb ik dan ook uit verschillende boeken.

Het is belangrijk om er op te wijzen dat Edelsteentherapie niet bedoeld is ter vervanging

van medische behandeling of het raadplegen van een arts.

bottom of page