top of page

Bach Bloesems ®

Bach Bloesem remedies zijn ontwikkelt door Dr. Edward Bach. Hij was arts en homeopaat in Engeland.

De Bach Bloesem remedies hebben tot doel te ondersteunen bij verschillende lichamelijke en geestelijke klachten.

Zij kunnen ook preventief gebruikt worden in tijden van stress e.d.

Er zijn 39 remedies, waarvan er 37 afkomstig zijn van wilde bloemen en bloesems van bomen, 1 word geprepareerd met bronwater uit een natuurlijke bron met genezende eigenschappen en er is 1 samengestelde, de Rescue.

Waarom?

Je hoeft niet lichamelijk ziek te zijn om baat bij de remedies te hebben. Soms kan je in moeilijke tijden of bij oververmoeidheid, in negatieve gemoedsstemmingen vervallen. In zo'n periode zijn de Bach Bloesem remedies van onschatbare waarde voor het herstellen van het evenwicht, voordat zich lichamelijke symptomen voordoen. Iedereen kan er baat bij hebben, volwassenen en kinderen maar ook dieren en planten. Ze werken specifiek op de emotionele en geestelijke conditie van de gebruiker. Twee mensen met dezelfde lichamelijke klacht kunnen toch een andere remedie nodig hebben. Dat komt omdat de onderliggende oorzaak (niet de symptomen of de klacht zelf) een andere kan zijn en in evenwicht moet worden gebracht. Daarom is het belangrijk om uit te testen welke remedie iemand nodig heeft voordat deze gebruikt gaat worden. Soms is er maar 1 nodig, maar meestal zijn dat er meerdere. In ieder geval niet meer dan 6.

Zelf een remedie samenstellen?

Met behulp van het boekje van Dr. Bach, kom je een heel eind om zelf een of meer remedies uit te kiezen die je wil gebruiken. Toch blijkt dat het werken, volgens de Dr. Bach methode, voor een beginner vaak te moeilijk is. Veel symptomen lijken met meerdere bloesems behandeld te kunnen worden. Voor een goed resultaat is het belangrijk de juiste combinatie samen te stellen. De remedies zijn totaal onschuldig, dus mocht je een andere keuze maken dan voor jou nodig is, hoef je niet bang te zijn dat er iets mis gaat. Het enige is dat je niet het gewenste resultaat zal bereiken.

Zelf experimenteren kan gerust. Kom je er niet uit of bereik je niet het gewenste resultaat raadpleeg dan een erkend adviseur of therapeut. Deze heeft de kennis van de bloesems en de werking.

Uittesten

Het uittesten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via de pendel of biotensor.

Of via de Bach kaarten, met Touch for Health of gewoon d.m.v. een gesprek.

Na het testen maak ik een voor u uniek mengsel dat ongeveer 3 weken gebruikt moet worden.

Om de werking te versterken en de remedies te zuiveren pas ik Shambhala toe op het klaar gemaakte flesje.

Werking

De werking is zo mild dat het kan zijn dat u niet meteen een verandering merkt. Net als bij homeopathie wordt het lichaam aangezet tot zelf genezing en dat kan even duren. Zelfs als de druppels niet meer worden ingenomen werkt het toch nog even door.

De Bach Bloesem remedies zijn zeer veilig en kunnen voor zowel volwassen als kinderen of dieren en planten gebruikt worden. Bach Bloesem remedies zijn niet verslavend en hebben geen ongewenste bijwerkingen. De Bach Bloesem remedies kunnen eventueel bij alle medische- en/of andere behandelmethoden gebruikt worden en op geen enkele manier daarbij in de weg staan.

Wanneer innemen ?

Het belangrijkste is dat je de innames gespreid over de dag neemt. Je neemt ze bijvoorbeeld ’s morgens bij het opstaan, in de voormiddag, in de namiddag en ’s avonds voor het slapen gaan.

Gebruik tip

Veel mensen drinken gedurende de dag een flesje water. Je kan dan het totaal aantal druppels (4x4=16) in je flesje doen. Als je dan tegen de avond flesje hebt leeggedronken heb je automatisch de juiste hoeveelheid Bach Bloesems ingenomen.

Hoelang innemen ?

Voor een goed resultaat is het belangrijk om het flesje leeg te maken. Je doet er ongeveer 3 á 4 weken mee. Je kan dan kijken of het resultaat al is bereikt of dat er nog een remedie samengesteld moet worden. Dat kan hetzelfde zijn of misschien moet er iets aan de samenstelling veranderd moet worden. De eerste resultaten kan je al merken na een paar dagen of weken, dat verschilt van persoon tot persoon. Met één flesje van 30 ml doe je ongeveer 3 á 4 weken.

Inname bij kleine kinderen

Bij baby’s en kleine kinderen kan je de Bach Bloesem druppels mengen in hun eten of in hun papfles.

Bij borstvoeding kan de moeder zelf de Bach Bloesem innemen.

Gebruiksaanwijzing

Als ik een flesje Bach Bloesems voor u heb samengesteld krijgt u van mij een gebruiksaanwijzing mee.

Daar zet ik op welke remedies ik gebruikt heb in uw flesje.

*Bach Bloesem Remedie*

In dit flesje zit een speciaal voor u klaargemaakte Bach Bloesem Remedie. U kunt de druppels puur op een lepeltje of in de een koude- (niet koolzuurhoudende) of warme drank doen (b.v. vruchtensap of thee). Bij dieren kunt u de druppels in het drinkwater doen of op blikvoer. De dosering dan wel bij elkaar optellen en in 1x geven.

U kunt de Bach Bloesem Remedie gewoon bij eventuele medicijnen en/of homeopathische middelen die u normaal ook neemt gebruiken.

Het is van belang dat u zich goed aan de dosering van 4x 4 druppels houdt. Eventueel kunt u wel 1x verdelen over de andere 3x als dat makkelijker is met werk of school. Niet eerder stoppen dan dat het flesje leeg is. U doet ongeveer 3 weken met een flesje. Dit is ook de tijd die de Bach Bloesem Remedie nodig heeft om goed te kunnen werken.

De Bach Bloesem Remedie is 4 weken houdbaar. Als u na 4 weken nog over heeft moet u dit niet meer gebruiken. U moet de Bach Bloesem Remedie op een koele plaats bewaren. Beslist niet in de buurt van een verwarming of in de zon, maar ook niet in de koelkast (b.v. een keukenkastje is een prima plaats).

Soms is er al een verandering merkbaar na een paar dagen innemen. Meestal komt dat pas na een paar weken. Het kan zelfs lang nadat het flesje leeg is dat u of uw omgeving een verandering merkt. Dat komt doordat de Bach Bloesem Remedie altijd nog even doorwerkt, ook al neemt u geen druppels meer in.

Succes !!!

Hieronder de 38 remedies en hun belangrijkste toepassing.

Klik op het plaatje voor de volledige kaart en een beschrijving.

Rescue Remedie

De Rescue is een verhaal apart binnen de Bach Bloesems. Het is een kant en klare samengestelde remedie, bestaande uit 5 remedies (Rock Rose, Impatiens, Cherry Plum, Star of Bethlehem en Clematis).

Deze is bedoeld voor stress situaties. Zowel acute als verwachtte.

Is er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurd of je schrikt ergens van, neem dan 4 druppels of 1 spraytje. Maar een tandarts bezoek of een sollicitatiegesprek, de eerste schooldag van je kind kan ook stress veroorzaken. Dan is de Rescue zeer handig.

Twee weken lang voor "oud en nieuw" een paar druppels Rescue in het water van je huisdier en ze doorstaan de avond zonder ernstige stress.

De Rescue lijn is uitgebreid met Pastilles, Parels en Kauwgum. Voor kinderen is er de Rescue Kids, en voor uw huisdier is er Rescue Pet. Deze zijn allemaal zonder alcohol.

Ook is er Rescue nacht waaraan de white chestnut is toegevoegd voor een goede nachtrust.

Rescue is er ook in een crème en gel. Hier is een zesde remedie (Crab Apple) aan toegevoegd. De crème is geschrikt voor allerlei huid problemen.

Van eczeem, luieruitslag, kneuzingen tot brand- en snijwonden.

Maar ook als je weet dat bijvoorbeeld je enkels een zware belasting moeten gaan leveren is het preventief te gebruiken.

Rescue website

Ik maak alleen gebruik van de originele ( ® )

Dr. Bach producten.

En heb de erkende opleiding gedaan.

Alle Bach Bloesem producten kunnen bij mij worden besteld worden.

Vul hiervoor het bestelformulier op de sub pagina in.

image.jpg

Het is belangrijk om er op te wijzen dat de Bach Bloesem remedies niet bedoeld zijn ter vervanging van 

medische behandeling of het raadplegen van een arts.

bottom of page