top of page

Stier

Horoscoop voor poezen

STIER (21 april - 21 mei)

De Stier-kat is betrekkelijk conservatief. Absoluut niet wispelturig, verkiest hij het huiselijke boven het avontuurlijke buiten leven. Vandaar dat zijn eetlust goed in de gaten moet worden gehouden om overgewicht te voorkomen. Hij vertoont meer territoriaal gedrag dan de meeste andere katten en hij verdedigt zijn gebied met hand en tand tegen binnendringers. Meestal is zijn stevige postuur en ruige vacht genoeg om de brutaalste aanval te ontmoedigen. De massief gebouwde kat met stierennek en krachtige schouders is traag in zijn manier van doen en alle bewegingen lijken zorgvuldig overwogen. Op zoek naar genot en verbonden zijn aan huis en haard (en voedselbak) van de mens, is deze kat een trouwe en betrouwbare vriend voor het leven. Medeleven, betrouwbaarheid en daadkracht is zijn positieve karaktereigenschap. Negatieve eigenschappen zijn jaloezie, bezitterigheid en zelf ingenomenheid. Kwetsbare delen van het lichaam zijn de nek, keel, oren en het achterhoofd. Hij is gevoelig voor keelontstekingen en overgewicht.

Horoscoop voor hondon

STIER (21 april - 21 mei)

De stier-honden zijn vrij rustig, geduldig en laten zich niet zo snel van de wijs brengen. Als het doel niet bereikt is zijn ze niet mis, ze geven niet snel op.

Ze zijn terughoudend met vreemden, maar wanneer ze je kennen en aardig vinden dan zijn het vrienden voor het leven. Je geur zullen ze altijd blijven herinneren.

Ze gaan graag naar buiten, maar liggen eigenlijk nog liever te luieren. Omdat ze erg van eten houden kunnen ze last van overgewicht krijgen.

Ze zijn waaks en zullen hun voedsel en speeltjes dan ook goed beschermen.

Deze hond is gehecht aan spulletjes en speeltjes en heeft vaste gewoontes. Een kuddedier, dat wel, dus niet te lang alleen laten. Wie van een rustige hond houdt kiest voor een Stier-hond.

bottom of page